Лавров Serg-y-LavrovВашингтон разбира, че да се изолира или ограничи влиянието на Русия до регионално ниво, е абсолютно невъзможно, — заяви министърът на външните работи на страната Сергей Лавров.

 

«Вероятно във Вашингтон и сами разбират днес, че «да се изолира» Русия или да се ограничи нейното влияние до регионално ниво е невъзможно. Неслучайно едновременно с агресивната риторика по наш адрес администрацията на Барак Обама не спира диалога с нас по широк кръг от ключови проблеми на съвремието. Те нееднократно ни молят за подкрепа по много въпроси», — каза Лавров в интервю за италианското списание «Лимес».

 

Руският министър подчерта, че Москва винаги е предлагала на САЩ «да развиват двустранните отношения на честна партньорска основа, без диктат и принуда».

 

«Когато САЩ решиха да свият сътрудничеството — при това те тръгнаха по този път дълго преди украинската криза, която обичат да изобразяват като повод за действията им, — ние ги предупреждавахме, че този път ще доведе до задънена улица», — отбеляза Лавров.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;