Сирия армия Кюрдски планини 1Вбесени от тоталното поражение на ислямистите в Туркменските планини в северна Латакия, турските военни изстреляха 11 артилерийски снаряди по лагера на Силите на националната самоотбрана в Джабал Атейри, ранявайки петима войници и нанасяйки вреди на техниката.

 

103-та бригада на Републиканската гвардия на Сирийската арабска армия, с подкрепата на части от бригада «Ястребите на пустинята» и Сирийската националистическа партия, отговориха на турската агресия със засилването на бойните действия в района на стратегическото населено място Кинсиба в Джабал ал-Акрад (Кюрдските планини), придвижвайки позициите си към неотдавна освободената планина Джабрал ар-Рус към контролираното от ислямистите село Ара.

 

Според военен кореспондент в Кюрдските планини, 103-та бригада на Сирийската арабска армия и съюзните формирования понастоящем се движат около източния периметър на Ара, където води ожесточена престрелка с бойците от терористичната групировка «Джабхат ан-Нусра», «Ахрар аш-Шам» и «Свободната сирийска армия».

 

Ако сирийските военни успеят да освободят селцето Ара, те ще бъдат на по-малко от два километра от Кинсиба, която е тяхната главна цел в Кюрските планини в северо-източна Латакия.

 

Кинсиба е своеобразна врата на пътя към бастиона на ислямистите, Джиср-еш-Шугур в провинция Идлиб. След неговото освобождение армията ще има ударни позиции върху стратегическия град.

Тагове: ; ; ;