Кристалина Георгиева 83Страната ни е на прага на уникален шанс – да номинира Ирина Бокова за генерален секретар на ООН. Това бе позицията на социолозите Кънчо Стойчев и Юлий Павлов в студиото на БНТ.

 

Изобщо не е вярно, че България има две кандидатури за шеф на ООН. Бокова е единствената кандидатура, тя е председател на ЮНЕСКО. Кристалина Георгиева абсолютно не може да й бъде алтернатива. Тук се играе мръсна война — някой иска да се провали шансът на страна ни заради някакви котерийни и користни интереси.

Истината е, че това вече трябваше да се е превърнало в национална кауза.

 

В момента сме изправени пред уникалния шанс по най-бързия начин да излезем пред света с кандидатурата на Бокова. Това е жестоко силна кандидатура. Та тази жена е шеф на на някаква си банка, а на световната културна организация — ЮНЕСКО.

 

Нали разбирате, че разликата е тотална, огромна и непреодолимо в полза на Бокова.

 

Ако управляващите са достатъчно глупави и не номинират Бокова по най-бързия начин, народът никога няма прости поредното национално предателство, пламенно говори Кънчо Стойчев.

 

На свой ред Юлий Павлов допълни, че и според него Ирина Бокова е единствената кандидатура на страната ни за генерален секретар на ООН. Той припомни, че по времето на правителството на Орешарски се е стигнало до споразумение между правителството и ГЕРБ кандидатурата на Ирина Боково да бъде подкрепена. Странно, но сега някои се правят, че такава договорка не е имало, но тя фактически е факт. Да, решението беше на правителството на Орешарски, но решението бе подкрепено официално от ГЕРБ. Нека да се проверят стенограмите.

 

Цяла България се чуди и мае защо и до днес се бави номинацията на Ирина Бокова, продължиха социолозите. Тази номинация отдавна трябваше да бъде факт. От управляващите се искаше да изпратят формално само едно писмо.

 

Дори вече трябваше да започне широка кампания, защото може някои да не знаят, но изборите за шеф на ООН се подготвят целенасочено, планирано, те са мащабни и екипът работи за тях поне 2 години.

 

А ние още се тутаме. Някои изведнъж се сети отново за Кристалина Георгиева. Пак ли ще си пропуснем шанса като държава?!

Този шанс се проваля и от онази АБВ, която се прави на левица, а по същество не е никаква левица, продължиха социолозите.

 

Първанов ще поставя някакъв си ултиматум. А някакви си комплексари-патриотари пък се правят на чеда на демократи, продължи да обяснява Павлов…

 

 

Според Кънчо Стойчев, настоящата власт въобще не е стабилна.

 

Кое й е стабилното на властта?! Расте задлъжнялостта, бизнесът се налага да вирее в отвратителна среда, потреблението пада главоломно вече над 8 години, хората няма с какво да купуват, нацията ни намалява с всеки изминал ден, страната ни е все по-нестабилна, все по-бедна…, продължи Стойчев

 

Тагове: ; ; ; ; ;