Сирия Северно Алепо 6Сирийската армия с подкрепата на отрядите от народното опълчение отряза главните пътища за снабдяване на терористите, водещи от Турция към северно Алепо, съобщи за РИА Новости източник от опълчението.

 

«Армията и нашите опълченци отрязаха трасето Маер-Анда и Аазаз — Алепо. Така на терористите им е отрязан пътя за доставка на боеприпаси и подкрепления от Турция към северните покрайнини на Алепо», — разказа събеседникът на агенцията.

 

По данни на сирийските военни, настъплението продължава на север от град Алепо от страната на турската граница. Боевете са на подстъпите на обсадените вече над три години градове Нубел и аз-Захра. Във вторник бяха освободени две населени места в това направление. Под огъня на сирийската артилерия е град Ретиян, който е своеобразна крепост на терористите.

 

ВКС на Русия нанася адиоудари по местата на струпване на терористите, по командните им пунктове, складовете с оръжие и по артилерийските позиции на терористите. ВВС на Сирия също участват в бомбардировките над джихадистите. Според сирийските военни, терористите с цели отряди напускат населените места, в които върви настъплението.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;