Сирийска армия Харатин 0Преди няколко часа в северната част на провинция Алепо съединенията на 4-та механизирана дивизия на Сирийската армия, в тясно взаимодействие със Силите на националната отбрана, Ливанската съпротива (Хизбулла), иракските военизирани части Харакат ан-Нуджаба, Лива ал-Бадр и Катаиб Хизбулла, след серия ожесточени сблъсъци с ислямистите завладяха населеното място Хардатин.

 

То се намира на запад от Тел Джибин и на юг от Ритияна. Освобождаването на това населено място позволява на Сирийската арабска армия и съюзните формирования да продължат настъплението на запад в посока към обсадените градове Нубол и Захраа, също разположени около Хрейтанското шосе, водещо към турския град Газиантеп.

 

С освобождаването на Хардатин тази сутрин сирийската армия и съюзните части ще концентрират вниманието си към най-близкото селище Ритиян, където по всяка вероятност ще се сблъскат с крупен контингент ислямисти, предвид близостта на населеното място към стратегически важното Хрейтанско шосе, а също с укрепените райони на опозицията — Баянун и Хайян.

 

Миналата година Сирийската арабска армия за кратко време завзе Ритиян, но ислямистите от «Джабхат ан-Нусра» на следващия ден с мощна контраатака превзеха селището обратно.

Лейс Фадел

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;