Кьолн _nПребиваващите в Германия бежанци могат да се сравнят с малки деца, те изпитват проблеми със социализацията и не знаят как да се държат в свободното общество, заяви председателят на Централния съвет на мюсюлманите в Германия Айман Мазиек.

 

«Трябва да се отнасяме към тези хора като към малки деца, които тепърва започват да се учат», — каза Мазиек и добави, че миграните «разбира се, че имат проблеми със социализацията».

 

«Това са хора, които са живели в несвободни държави, в диктатура, те трябва да свикнат със свободата. Това е призив към нас, мюсюлманите в Германия. Ние ще им протегнем ръка за помощ и ще им обясним, че свободата има две страни», — добави той.

 

Според Мазиек, като пример за погрешна представа за свободата може да послужи отношението на новопристигналите към алкохола, от чиято злоупотреба се стига до конфликти в приютите за бежанци.

 

«В техните държави те не са имали свободен достъп до алкохол, някои от тях просто нямат опит», — заяви Мазиек, добавяйки, че «чрез разяснения, писмени послания, курсове за интеграция…трябва да се разяснят на бежанците» новите житейски правила.

 

Мазиек се затрудни да отговори на въпроса, ще се интегрират ли новопристигналите бежанци успешно в немското общество.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;