ОбамаПрезидентът на САЩ Барак Обама и премиерът на Великобритания Дейвид Камерън по време на телефонни си разговор обсъдиха ситуацията в Сирия и в ЕС, свързана с наплива на бежанци, — съобщи Белият дом.

 

Обама и Камерън «обсъдиха ситуацията в Сирия и предстоящата лондонска конференция за подкрепа на Сирия и региона, където премиерът Камерън ще бъде домакин. Президентът Обама потвърди ангажимента на САЩ да продължи подкрепата на хората, принудени на напуснат Сирия заради военните действия, а също да се облекчи натиска върху Европейския съюз, свързан с потока от бежанци», — се казва в съобщението.

 

Обама добавил, че на конференцията в Лондон САЩ ще бъдат представени от държавния секретар Джон Кери, който ще даде гласност на детайлите от програмата на САЩ за преодоляване на сирийския проблем, а също ще сподели плановете след срещата в ООН по проблемите на бежанците.

 

Двамата са засегнали и въпроса за членството на Великобритания в ЕС. Обама е изрази подкрепа за участието на «силното кралство Великобритания в ЕС», — резюмира Белият дом.

Тагове: ; ; ; ; ;