Италия ИракИталия ще изпрати в Ирак още 130 военни, които ще бъдат дислоцирани в района на град Ебрил, съобщи в ефира на  националния канал на La7 министърът на отбраната Роберта Пиноти.

 

Според министъра на отбраната, решението за това ще бъде прието по време на най-близкото заседание на правителството на Италия, което ще се състои в петък. Пиноти посочи, че основната задача на изпращаните в Ирак военни е да се окаже помощ на ранените по време на военните действия. За постигането на целта на тяхно разпореждане вече има въртолета.

 

Пиноти заяви също, че решението за изпращането на допълнителни сили в Ирак е отговор на молбата на Париж да се засили италианското военно присъствие в тази страна, тя го нарече «нов съществен принос на Италия в борбата с тероризма».

 

Изявлението на министъра на отбраната последва веднага след съвещанието в Рим на «малката група» от международната коалиция в борбата с терористичната организация ИД. По време на срещата държавният секретар на САЩ Джон Кери призова съюзниците да активизират усилията си в борбата с ИД.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;