Бърни Сандерс 9dКандидатът за президент на САЩ в изборите през 2016 година, демократът Бърни Сандерс, в интервю за RT сподели, че неговата политическа програма е най-популярната сред американската младеж. Според 74-годишния политик, САЩ, в която държава всички блага принадлежат само на 1 % от населението, трябва да направят «политическа революция».

 

Той отбеляза, че е започнал кампанията си, изоставайки от Хилъри Клинтън с 40-50 %, но по време на последното гласуване техните шансове вече са били равни.

 

«Мисля, че причините са много. Ние направихме много за тези години. Говоря за икономиката, която работеше в името на средната класа, но тя постепенно изчезва. Хората работят повече, а получават по-малка заплата. Обществените блага принадлежат на 1 % от населението», — заяви кандидатът за президент.

 

Според него, икономическата част от предизборната му програма влияе силно върху младежите.

 

«Защото на младите им трябва работа. Те трябва да получат образование, за което се налага да теглят кредити: 60 хиляди долара струва обучението в колеж!», — отбеляза 74-годишният Бърни Сандерс.

 

Той сподели, че САЩ са ликвидирали от 2001 година 60 хиляди предприятия и милиони работни места. И американците виждат всичко това.

Бърни Сандерс b

«Започнахме тази гонка като аутсайдери, но после ситуацията се промени -щат след щат. Сега нашите позиции са силни в много щати», — добави той.

 

 

«Въпросите, които са важни са за нас са следните — създаване на работни места, повишаване на заплатите, образованието — това са реалностите, в които живеят американците», — каза кандидатът от Демократическата партия. Политикът е с ясното съзнание, че сам няма да бъде в състояние да промени всичко.

 

«Никой не може да направи това сам. Затова за качественото обрисуване на нашата кампания може да се използва терминът «политическа революция». Ние сме длъжни да я извършим заедно», — подчерта Бърни Сандерс.

 

В САЩ казват, че за последните 30 година Сандерс не е променил възгледите си, той е съгласен с това :

 

«Добро или лошо, но това е така».

 

Политикът отбелязва, че Хилъри Клинтън за това време нееднократно е променяла позицията си по много въпроси.

 

«Мисля, че хората искат да видят някой, на когото могат да се доверят. Някой, който винаги е последователен», — завършва 74-годишният кандидат за президент на САЩ.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;