КримВъв вечерните си новини Българската телевизия „БНТ 1“ излъчи в ефир карта, на която Крим е представен като част от Русия, съобщи телевизия „Звезда“.

 

Този факт предизвикал цунами от негодувание от страна на Киев, който задействал моментално украинското посолство в страната и то поискало обяснения от «БНТ 1».

Ръководството на държавната телевизия сърдечно се извинило на Украйна и обяснило пропуска си като недоглеждане и техническа грешка излъчването на картата с руския Крим.

 

Киев явно има специален екип, който осторожно следи всички кадри, излъчени в световната новинарска и прочие медийна мрежа, — съобщава телевизия Звезда.

Това се потвърждава от факта, че през януари Украйна също поиска обяснения, но този път от италианското списание Limes. Тогава в един от журналистическите материали му бе публикувана карта, на която Крим също се обозначаваше като част от Руската Федерация.

 

Украйна дори информира, че ще заведе съдебни дела срещу Coca-Cola и Pepsi, защото бяха публикувани в интернет карти, на които полуостровът е бил включен в състава на Русия.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;