Американският милиардер Джорд Сорос е пожертвал 6 милиона долара за организацията Priorities USA Action, която се занимава с пожертвованията за предизборни кампании на демократите и в момента подкрепя предизборната кампания на Клинтън, съобщи Hill, позовавайки се на финансовите отчети на организацията.

 

Съобщава се, че инвеститорът е пожертвал 7 милиона долара от събраните общо през 2015 година 41 милиона долара за предизборната кампания на Хилъри Клитън.

 

Според изданието, крупни пожертвования са направили също  музикантът Хаим Сабан и неговата жена, чието вложение е било 5 милиона долара, финансистът Доналд Сасман, който подарил 2.5 милиона.

 

Сорос дал пари на Priorities USA Action, когато организацията се занимавала с предизборната кампания на Барак Обама през 2012 годиа.

 

Президентът на САЩ Барак Обама е за последна година на поста си и през януари 2017 година излиза от Белия дом след два 4-годишни срока на управление. Хилъри Клитън е явният фаворит за поста президент на САЩ от Демократическата партия. Републиканците имат около 10 кандидати. Най-известният от тях е Доналд Тръмп, лидер по популярност с голяма преднина. Първите партийни избори ще бъдат в щата Айова на 1 февруари.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;