Су 24 mБлагодарение на ВКС на Русия се ликвидира опитът за контраатака на терористите в Сирия, унищожени са 17 джипа с голямокалибрано въоръжение и над 50 джихадисти, съобщи официалният представител на Министерството на отбраната на Русия Игор Конашенков.

 

Според него, в района Хирбет-Ханан, провинция Хама, е нанесен удар по артилерийските позиции на терористите, в резултат на който са унищожени осем оръдия и товарен автомобил, осигуряващ транспортирането на терористите, предаде сирийската преса.

 

Конашенков отбеляза, че ударите на руските бомбардировачи Ту-23МЗ са прекъснали опита за щурм на сирийския град Дейр-ез-Зор, обсаден от терористите.

 

Самолетите на ВКС на Русия са унищожили в Сирия лагер за подготовка на бойци от бившите съветски републики, пристигнали в близкоизточната страна от Турция, предаде РИА Новости.

 

Конешенков съобщи още, че «по информация, постъпила от представителите на сирийската опозиция, в района на населеното място Кинсиба е разположен полеви лагер на бандити от пристигнали през Турция граждани на страните от СНГ».

 

«След провеждане на разузнаване чрез безпилотни самолети за поразяването на целите е бил задействан руският бомбардировач Су-24М. В резултат на удара полевият лагер, а също над 20 джихадисти са били унищожени»,  каза Конашенков.

 

Той отбеляза, че в провинция Латакия продължава нанасянето на удари по бандитски формирования не терористи, които се укриват в планински местности.

 

«За тяхното поражение са задействани бомбардировачите Су-24М», — уточни генералът.

 

Авиацията на ВКС на Русия е нанесла удар по складове на «Джейш ал-Ислам» в сирийската провинция Дамаск и по складове на ИД в провинция Алепо, а също по нефтопреработвателния мини-завод на терористите в провинция Рака.

 

«В района Джуб-Габша, провинция Алепо, бомбардировачът Су-24М е унищожил складове с боеприпаси и гориво на терористичната групировка ИД», — каза Конешенков.

 

В долината Вади-Кадахат, провинция Хомс, след потвърждение на данните от безпилотни средства, постъпили от сирийските правителствени войски, е бил нанесен удар по опорен пункт на терористите.

 

«Чрез средствата на обективния контрол е потвърдено унищожаването на два автомобила с голямокалибрени картечници и над 20 джихадисти»- подчерта генералът.

 

«В района Джабал-Батра, провинция Дамаск, бомбардировачът Су-24М е нанесъл удар по склад, принадлежащ на групировката «Джейш ал-Ислам». В резултат на прякото попадение обектът е бил напълно унищожен», — съобщи Конашенков.

 

Според него, унищожен е и нефтопреработвателен мини-завод на терористите в района на град Риджм-Ел-Амала в провинция Рака.

 

Самолетите на ВКС на Русия за седмица са осъществили 468 бойни полета и са унищожили в Сирия над 1.3 хиляди обекти на терористите.

 

Припомняме, че на 30 септември самолетите на руската Въздушно-космическа авиация по молба на президента на Сирия Башар Асад започнаха въздушна операция по позициите на ИД.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;