Дейвид Камерън 9032Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън и президентът на Европейския съюз Доналд Туск не можаха да се споразумеят около британските искания за реформиране на Европейския съюз, предаде АП.

 

Предоговарянена на условията за британско членство в Европейския съвет не можа да се случи, това каза Доналд  Туск веднага след среща с премиера на Великобритания Дейвид Камерън. След 24 часа предстои втори тур на преговорите по темата.

 

Лондон, обаче,  получи официално възможността да ограничи достъпа на трудови имигранти до социалната система на страната за 4 години.

 

Според еврофенове, това искане на премиерът Камерън може да се окаже под въпрос, защото било дискриминация спрямо гражданите на Европейския съюз и нарушавало основния принцип на съюза – свободното движение на хора.

 

Камерът разчита да се споразумее за новите си реформи, защото предстои среща на върха на Европейския съвет на 18 и 19 февруари, както и провеждането на референдума за членството на страната в ЕС през през юни тази година.

Тагове: ; ; ; ; ;