Песен за Путин — хит в предизборна МакедонияДа се подготвят предложения за мониторинг за информационните заплахи в Интернет, това възложи президентът на Русия Владимир Путин на ФСБ на Русия, на Генералната прокуратура на Русия, Министерството на правосъдието, Роскомнадзор и други органи на властта в страната.

 

Както се съобщава в сайта на Кремъл, поръчението на президента на Русия е в резултат на срещата му с участниците на първия руски форум «Интернет Икономика», състояла се на 22 декември 2015 година.

 

Путин също възложи да се предоставят предложения към законодателството по регулиране на обработката на данни на гражданите на Русия в мрежата на Интернет.

 

Да се предложат единни методи за проверка на сведенията, предоставяни при банковото обслужване, в това число и в мрежата на Интернет, това трябва да направят от Министерството на финансите, Централната банка на Русия, Росфинмониторинг, Министерството на комуникациите заедно със заинтересованите федерални органи на изпълнителната власт.

Президентът на Русия възложи да се представят предложения за промяна на изискванията към шифрованите данни, публикувани в мрежата във връзка с Русия, предаде ТАСС.

 

Тагове: ; ; ;