Тодор Танев министър с«При първа възможност искам да си подам оставката, не знам кога ще е —  утре или след утре». Това каза проф Танев в студиото на bTV.

 

«Да не си мислите, че ще легна под чаршафите сега като си подам оставката», — обрисува риторично бъдещите си намерения министърът на образованието в оставка. 

 

„Известно време ще бъда съветник на Бойко Борисов, защото смятам да се занимавам с няколкото големи проекти. Имам няколко големи проекти — за професионалното образование става дума, унищожено в България преди години. Имам и планове да докарам в България образователните министри на целия Европейски съюз. Така ми се е натрупало, че искам да го там всичкото това на народа», — откровено продължи професорът-реформатор.

 

Той призна в ефира на националната телeзия bTV, че му е била подложена динена кора чрез текстовата част на предложението за термина „съжителство” вместо владичество или иго.

 

„Този въпрос не е решен вече 25 години и той дразни хората”, допълни министър Танев.

 

Според него, той не се притеснява от нищо, защото между него и народа има тотално съвпадение на мненията по темата. За съжаление, обаче, не е имал възможност и време, за да изяви собствените си мисли по въпроса.

 

Танев призна публично, че началникът на кабинета му е била разследвана от ДАНС преди 8 месеца, но само преди два месеца са му потвърдили, че на нея й се отнема достъпа до класифицирана информация.

 

 

„Веднага, щом разбрах това, Солак напусна работа. Сега с нея сме на ниво пращане на есемеси», — почти се изповяда министър Танев.

Той допълни също, че няма стихотворение на Ботев, което да не му е любимо.

«Не съм много съгласен с кандидатурата на Меглена Кунева. Тя не човек от системата като мен», — завърши министър Танев. 

Тагове: ; ; ; ; ;