Пеевски c2eДепутатът от ДПС Делян Пеевски  ще бъде разпитан от прокуратурата заради изявленията на Ченалова още следващата седмица, твърдят източници, близки до институцията. Разпитът ще бъде проведен във вторник в сутрешните часове на деня в Съдебната палата. Градският прокурор на София Христо Динев не потвърди, но и не отрече информацията.

 

Припомняме, че вчера главният прокурор на страната Сотир Цацаров каза в ефира на Нова телевизия за евентуален разпит на Делян Пеевски. Това ще бъде поредният разпит на кандидата за шеф на ДАНС. По-рано Пеевски бе разпитван около изявленията на бившия банкер Цветан Василев.

 

На този етап не се говоря за сваляне на имунитета на депутата от ДПС. Припомняме, че неотдавна прокуратурата спря проверката си срещу Пеевски по сигнал на Протестна мрежа, защото не откри доказателства за извършени престъпления и/или данъчни нарушения.
На този етап няма яснота по въпроса, има ли и други разпитани, ще бъдат ли и в бъдеще разпитвани други лица, замесени в скандала около «двете каки».

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;