САЩ Фашингтон26НЯМА ЛИ КОЙ ДА ОЗАПТИ ФРЕНСКИЯ ПОСЛАНИК?

 

Този тип направо се самозабрави – днес пък в една угодническа телевизия – БТВ, дьо Кабан дава категорично мнение за прокуратурата.

 

Това си е грубо вмешателство във вътрешните работи на България. Я си представете обратната ситуация – нашият посланик в Париж — Ангел Чолаков, да се изтъпани по някоя национална тяхна телевизия и да почне да реди оценки! Ами на другия ден ще трябва да го посрещаме на летището!

 

Да, но у нас човекът от дипломатическата кариера Цецо Гуменката ги кани официално в Народното събрание, за да им чуе мнението и дори си води записки! Подлога! Един наш дипломат от кариерата направи класификация на американските посланици. Според него три са категориите:

 

1. Посланици на САЩ във великите сили – Русия, Англия, Франция, Германия, Япония, Китай…Те могат да правят изявления в съответните страни, само АКО СА СЪГЛАСУВАНИ С ПРЕЗИДЕНТА НА ЩАТИТЕ.

 

2. Посланици на САЩ в големи световни страни – Испания, Турция, Италия и други от тази вечеличина, правят изявления, ако са съгласувани с държавния департамент / външното им министерство!/

 

3. Това са посланиците в останалите страни – България влиза в този списък, където посланиците на Щатите могат да си говорят каквото решат. Това е положението.

 

И още: АЗ НЕ СЪМ ЧУЛ, но ако до вас е достигнало, кажете: посочете ми само един случай, в който Путин да се оплаква каква Русия му остави Елцин! А имаше стотици поводи да се жалва!

 

Кажете само едно изречение, в което Обама да упреква предходника си Буш за състоянието на САЩ! Няма и няма да има! А Бойко Борисов вече втори мандат разиграва една и съща карта до втръсване: ах, тази тройна коалиция, ах тя, ох…Вече и тя, тройната коалиция, не стига, та се рови в царския кабинет, в Иванкостовия…

 

Стига се чак до Жан,само и само да оправдае своята некадърност. Ето, това е разликата между истинския политик и ментето.

 

НЯМАШ ШАНС ЗА ВИСША ПОЛИТИЧЕСКА КАРИЕРА, АКО НЕ ПАДАШ НА КОЛЕНЕ ПРЕД САЩ!

 

Ние му се смеехме, проклинахме го, публично го наричахме мекере и изтривалка на САЩ, но на него не му пука. Става дума за Плевнелиев. Той много добре знае от кое посолство се назначава президента.

 

А по-верен и по-голям ибрикчия американците няма да намерят от Плевнелиев. И натиснаха Борисов, и той взе да се гъне като ремичка в огън – дори обяви: ама ние не сме сваляли доверие от Плевнелиев! Това какво ви подсказва?

 

И защо Борисов обяви, че чак от юни ще говори за кандидатура президентска. Това си е пълна глупост – в неговите любими Щати една година преди изборите се вихри кампания, у нас два месеца преди изборите вадим имената на кандидатите.

 

Ясно е,че посолството на САЩ натиска за Плевнелиев, явно е че Борисов няма къде да иде и ще извърти приказките си така, че в тъпия техен избирател ще остане мнението, че Плевнелиев е избран отново от Пожарникаря.

Стефан Северин

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;