Ердоган шах 9Президентът на Турция Ердоган търси среща с руския лидер Владимир Путин, затова се опитва да използва каквито и да било методи от рода на изявления за нарушаване на турското въздушно пространство от самолети на ВКС на Русия, счита първият зам.председател на международния комитет на Държавната дума Леонид Калашников.

 

По-рано МВнР на Турция заяви, че самолет Су-34 от ВКС на Русия е нарушил въздушното пространство на страната в петък в 11:46 ч.

 

След това Ердоган заяви, че иска да говори с президента на Русия Владимир Путин. На свой ред Министерството на отбраната на Русия опроверга изявленията за нарушаване от руския Су-34 на сирийско-турската граница.

 

«Явно Ердоган по никакъв начин не може да се добере до среща с Путин и затова се опитва да използва всякакви възможности. Каквото и да заявяват сега турците, никой вече няма да повярва в тяхната добра воля. А да предупреждава, че ще си поговори, това е крайно наивно след убийството на наши граждани, които доубиха на земята», — каза Калашников за РИА Новости.

Тагове: ; ; ; ; ;