Сърбия PoАгенцията по борба с корупцията в Сърбия ще отдели 134 наблюдатели за контрол над избирателната кампания по време на поредните извънпарламентарни избори през пролетта, съобщи помощник директорът на републиканската агенция Катарина Клара Дакич в неделя в Белград.

 

По-рано през януари на заседание на централния комитет на управляващата Сръбска прогресивна партия нейният лидер и глава на правителството Александър Вучич заяви, че извънпарламентарните избори ще се проведат в Сърбия тази година и ще потвърдят политиката на сближаване на страната с ЕС. Той отбеляза наличието на социален конфликт в страната, който блокира реформите и който трябва да бъде разрешен.

 

Според думите на премиера, правителството на Сърбия се нуждае от пълноценен 4-годишен мандат, за да може към 2020 година да завърши реформите, необходими за влизането на страната в ЕС. Той нарече предполагаемата дата за всенародното гласуване 24 април «нереална» и подчерта, че заради икономия парламентарните избори ще се проведат заедно с изборите за органи на местното самоуправление.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;