Бен Карсон САЩ rsПо време на дебатите на кандидатите за президент на САЩ от партията на републиканците Бен Карсон получи предложение да опише своите действия при хипотетично нахлуване на руски войски в Естония през февруари 2017 г. Това пише списание Politico.

 

Отговаряйки на въпроса, Карсон нарече руския лидер Владимир Путин «авантюрист» и «бандит», а путинска Русия «страна с една конска сила», намеквайки за нейната зависимост от нефта.

 

Карсон заяви, че той има намерение да смачка Путин именно в прибалтийския регион. За целта той счита за необходимо да разположи там още по-голяма войска.

 

«Трябва да провеждаме военни учения не само в Естония, но и в Латвия, и в Литва. Те са много изплашени от заплахата, че срещу тях ще се употреби оръжие», — заяви Карсон.

 

Но това, според него, не е достатъчно. Той счита, че в региона трябва да се разположат комплекси и да се снабди Украйна с настъпателни видове оръжия.

 

С Русия също трябва да се води борба на икономическия фронт, счита Карсон. За да може успешно да се сдържа Русия, Америка трябва да задържа цените на нефта, а за целта ще послужи добива на шистов газ.

 

«Задължително бих започнал война, ако той ме атакува», — заяви Карсон.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;