27 януари 2016 година в столицата на Чехия, Прага се състоя Общоевропейски протест срещу войните и военния алианс Нато.

В инициативата взеха участие представители на Словакия, Полша, Германия, Италия и България.

Представителите на българската страна не можаха да присъстват лично, но изпратиха Обръщение-Призив, което беше преведено на руски, чешки и английски и прозвуча на Общоевропейския протест. Българското обръщение подготвено от Национално Движение «Единен Фронт за България», е произвело много силно въздействие върху присъстващите, споделиха организаторите, а много от чуждестранните делегации за първи път са чули, че народът ни води битка и е против присъствието на Натовските бази.

 

1

 

 

В много европейски и балкански страни се провеждат антинатовски демонстрации, на които хората излизат за да покажат несъгласието и нежеланието си да бъдат част от военния алианс, който е отговорен за смъртта на хиляди невинни хора, представяни под формата на операции, които едва ли не се провеждат за да спасят въпросната страна от някакъв предварително създаден враг или проблем.

Членството в Нато на много страни е направено без да се отчете мнението и волята на народа на тези страни, без провеждането на референдум, който е демократичния начин за вземане на такова решение.

 

Например у нас- някой искал ли е мнението Ви и обяснил ли Ви е какво означава това членство за страната ни, какво следва от него и какви са нашите задължения? И най-важното: съгласни ли сте? Искате ли Нато да ни пази и от кого?

 

Все по-често хората повдигат започват да повдигат темите за това, какво всъщност представлява Нато, какви са целите му и от какви интереси са задвижени. Ако разгледаме военните операции провеждани от Нато през последните години, и резултатите от тях, можем по-скоро да ги отнесем към военни престъпления- пример от не толкова далечната 1999 година и бомбардировките в Югославия извършени от авиацията на Нато.

78 дни кървава баня и дъжд от бомби- разрушения, хаос, жертви- а в щаба на САЩ тези трагични събития, носят цинично ласкавото наименование операция » Благородна наковалня».

Образът обаче, който информационната машина създава на Нато, е съвсем друг — защитник и гарант за сигурност и безопасност. Но така ли е? Всички ли са съгласни?

Несъгласните са много, но пък тяхното мнение упорито се мълчи, антинатовските настроения не намират отражение в световните новини, въпреки протестите, които се случват в много страни членки.

 

2

 

 

Всичко това и много други фактори породиха идеята и необходимостта за обединяване на усилията, на международно ниво. Ако народите поотделно в различните държави се борят срещу Нато и са против военните бази на земите си, ако мнението им не може да бъде чуто, то сигурно обединеието на няколко страни и народи би звучало по-уверено.

 

Именно това се събраха да обсъдят в Прага на 27 януари представителите на няколко такива страни, които си обещаха да поставят началото на международно сътудничество и подкрепа, и обединяване на усилията си в борбата срещу Нато.

 

Кадри от проведеното  мероприятие  в Прага на 27 януари  може да видите от тук.

 

След поставеното начало се взе решение за подписване на Меморандум за създаването на единен Славянски комитет и Съдръжество на Европейските народи.

 

 

Предоставяме превод от текста на Меморандума.

МЕМОРАНДУМ

На съвместно заседание от 27 януари 2016 година в Прага, представители на патриотични партии, граждански инициативи от Чехия, Словакия, Република Полша, Република България и Федеративна Република Германия, предствителите на патриотични партий отбелязаха сериозността на ситуацията в Европа.

Икономическата, социална, политическа и морална криза достигнаха краен предел.

Европейския съюз и Европейската комисия показаха с бездействието си, че не са в състояние да се справят с тази ситуация.

 

По тези причини, представителите на тези партия, движения и инициативи се договориха за създаването на Съдружество на Европейските народи. Първата официална среша в новия състав на ръководния орган на страните -участници ще се състои на 27.02.2016 на границата на една от страните участници

По этим причинам, представители этих партий, движений и инициатив договорились о создании Содружество Европейскихнародов.Первая официальная встреча в новом составе руководящего органа стран-участниц состоится в субботу, 27. 2. 2016 на границе стран-участниц.

Движение DOST, Чешская республика

Чешско — Словацкий парламент, Чешская республика

Вызов к свободе, Чешская республика

Чешско-Моравский славянский союз, Чешская республика

ˇ4ешская народно-социальная партия 2005, Česká republika

Прямая демократия, Словацкая республика

Вместе за Словакиюю, Словацкая республика

KorWin, Польская республика

Народный фронт Болгарии, Болгарская республика

СТОП исламизации, ФРГ

 

 

 

На 28 януари Общоевропейски протест се проведе и в столицата на Словакия, Братислава.

Редакциите на News Front ще следят развитието на темата. Очаквайте подробности.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;