Тодор Танев министър сМинистър-председателят имаше въпроси към нас. Това е неофициална среща,  не мога да давам информация за нея. Това съобщи на излизане от Министерски съвет Гроздан Караджов, който заедно с колегите си от Реформаторския блок — Иван Иванов, Мартин Димитров и Петър Славов, са се срещнали с премиера Бойко Борисов.

 

На срещата е присъствал и министърът на образованието в оставка проф. Тодор Танев, оставката му бе поискана от Борисов в четвъртък. Министър Танев излезе с кола от МС и избяга от журналистите.

 

Караджов допълни, че премиерът не е разговарял с тях около номинацията на Меглена Кунева от името на Реформаторския блок за нов министър на образованието.

Той допълни, че Борисов не е поискал от тях да помолят Танев сам да си подаде оставката. На въпрос, има ли съпротива от страна на Танев да го направи, Караджов препоръча на медиите да попитат самия Танев.

 

«Нямам информация нито в едната посока, нито в другата. Реформаторите имаме положителна оценка за работата на министър Танев и смятаме, че той е достоен човек», сподели Караджов.

 

Той допълни още, че в понеделник се събира гражданският съвет на Реформаторите, но предварително отказва да кажа каквото и да е по темата. На въпрос, има ли други варианти, независимо от номинацията на Кунева, Караджов разясни, че има е възможно всичко.

«Решенията не се взимат при премиера», каза Караджов.

Тагове: ; ; ; ; ; ;