Иван Леньо Украйна ge)Редица украински музиканти се обърнаха към президента на Украйна Порошенко с молба да се закрие ефира в страната за каквато и да е интелектуална продукция от Русия, в това число за руска видео- и аудио-продукция, предаде агенция УНИАН.

 

«Трябва напълно да се забрани в украински ефир аудио- и видеопродукцията от Русия», — цитира агенцията думите на един от участниците в инициативата, лидера на украинската фолк-рок група Kozak System Иван Леньо.

 

Според музикантите, крайно време е украинският пазар да бъде регулиран, защото присъствието в него на чужда продукция пречи на развитието на родното производство. Според думите на участник в инициативата, лидера на групата «ВВ» Олег Скрипка, музикантите имат намерение да създадат собствена качествена музика в замяна на руската.

 

Актьорът Антин Мухарский заяви на свой ред, че тотална забрана на продукция от Русия няма да има, защото при желание украинците както и до момента могат да гледат медийни продукти руско производство в Интернет.

 

Музикантите не конкретизираха условията за ограничаване на достъпа до руската продукция, нито сроковете за разглеждане на проекта им към украинските власти.
Но те насочиха електронната петица към президента на страната с молба да се забрани импорта на каквато и да е видео и аудио продукция от Русия.

Тагове: ; ; ; ; ; ;