Шойгу _s_nВ Москва пристигна министърът на отбраната на Сирия генерал Фахед Джасем Ал-Фредж. Той се срещна с руския си колега генерал Сергей Шойгу. На преговорите между двамата се обсъдиха руско-сирийското военно и военно-техническо сътрудничество.

 

Срещата премина в приятелска обстановка, отбелязаха сътрудници от Управлението на пресслужбата на руското Министерство на отбраната. Министрите на отбраната обсъдиха сигурността в Близкия Изток, както и всестранното сътрудничество и взаимодействие между военните министерства на страните.

 

Русия по покана на действащия президент на Сирия Башар Асад от 30 септември 2015 година участва във военна операция за борба с бойците от терористичните организации «Ан-Нусра» и Ислямска държава. Ударите на руските ракети и руските пилоти преобърна ситуацията във войната с тероризма, която Сирия води от пролетта на 2011 година.

 

Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу на 28 януари се срещна също с представителя на обединения комитет на началник щабовете на въоръжените сили на Йорданското Хашимитско Кралство генерал-полковник Машалем Мухамед Ал-Забен. Той пристигна в Москва на кратка работна визита. Шойгу и Ал-Забен също обсъдиха ситуацията в Близкия Изток и въпросите на руско-йорданското военно сътрудничество.

 

Тагове: ; ; ; ; ;