Черногорското правителство получи вота на доверие след 3 дневни дискусии, като през цялото време народът протестираше пред парламента.

 

Хиляди хора на улицата, изразяваха своето мнение и настояваха за справедливост. И повтаряха, че Мило Джуканович трябва да си ходи.  И парламента гласува: 42 за и 20 против.

Вот на доверие- ако по време на гласуването на вота, народът на тази страна скандира «оставка» , и въпреки това вота е спечелен,  дали гласувалите са се съобразили с волята на този народ, с неговите интереси?

 

20

 

Самия Джуканович преди същинското гласуване уверено и спокойно заяви, че знае за проблемите на страната, и даже знае, че някой от опозиционните партии и хората настоявали за реферндум, но нямало смисъл.

И от предсрочни избори също, защото по негови думи опозицията нямала шанс. Мило Джуканович заяви, още че през 2016 ще отвори преговорните глави за влизането на Черна Гора в ЕС ( докато много политолози предричане разпадане на съюза защото е изчерпал като политически съюз),.

 

 

 

Мило Джуканович, каза още, че ще продължи по  пътя за влизане в Нато. Тук някои не  разбраха- дали има предвид сам да продължи по пътя и сам да влезе в алианса, защото страната и народа определено са против, а все пак нали има значение какво мисли народа и властта трябва да се прислушва към собствения народ ( не към чуждестранни нашепвания).

 

 

Напоследък все по-ярко се разкрива една тенденция-в много страни народът и властта сякаш говорят на различни езици.

 

В столицата Подгорица се очакват антинатовски демонстрации.

Кадри от днешното гласуване преди излизане на резултатите можете да  гледате от тук.


 

Редакциите на News Front продължават да следят темата.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ;