ДНР _1В резултат на стрелба от страна на украинските силоваци на територията на Донецката народна република в селището Зайцево на улица Артьомовка жена е ранена в главата. В населеното място са изгорели две къщи. Това съобщи Донецката новинарска агенция, позовавайки се на Министерството на отбраната в региона.

 

Отбелязва се също, че стрелбата е осъществена вечерта на 27 януари. Състоянието на пострадала не се уточнява.

 

Министерството подчертава също, че обстановката по «граничната» линия в последните дни рязко се е изострила. Украинските силоваци в нарушение на минските споразумения използват реактивни самолети за залпов огън «Град» и миномети с калибър 120 мм. От министерството свързват нарасналото количество стрелби с извеждането от прифронтовата зона на украинските представители в Общия център за контрол и координация на режима за прекратяване на огъня.

 

По-рано се съобщи, че през нощта на предния ден контролираната от Киев войска е стреляла на територията на Донецкото летище и върху намиращото се недалеко село Спартак. В средата на месеца по време на пресконфереция президентът Порошенко отбеляза, че през 2016 година «трябва да се осъществи възраждането на украинския суверенитет в Донецката и Луганската области».

Според него, «възвръщането на Донбас ще се реши по политико-дипломатически път».

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;