7Руският президент Владимир Путин получава одобрението на 82% от руските граждани, сочат данните от социологическо проучване на „Левада център“.

 

Така руският лидер получава 3 процента по-нисък рейтинг от аналогично допитване от миналата година.

Дмитрий Медведев получава одобрението на 56% от запитаните което е с 5% по-малко от показателя от декември. 48% от допитаните не са доволни от дейността му.

42 процента от руснаците оценяват положително работата на руската Дума срещу 57% недоволни.

45 процента от участниците в проучването са убедени, че Русия се движи в правилна посока, а 34% мислят точно обратното.

Проучването е проведено между 22 и 25 януари сред 1600 руски граждани над 18 години от цялата страна. Статистическата грешка при проучването е 3.4%.

 

През октомври 2015 г. рейтингът на Путин достигна историческите висоти от 89,9%, според данните на Националния център за изучаване на общественото мнение. Според специалистите от Националния център за проучване на общественото мнение, одобрението на руския президент се дължи на руската операция срещу ИД в Сирия.

 

Над година Владимир Пунин поддържа максимално висок рейтинг, над 80 %. За първи път се забеляза особено висок качествен скок на одобрението към Путин през пролетта на 2014 г., след присъединяването на Крим към Русия: през март 2014 г. той беше средно 76,2%, през април достигна 82,2%, а през май- 86,2%.

Тагове: ; ; ; ;