Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп счита, че на страната му е необходим лидер, който да подобри отношенията ѝ с Русия, Китай и Япония, предаде РИА Новости.

 

„На страната ѝ е необходим човек, който е способен да сключва сделки. Такъв, който да е готов да се споразумее с Русия, Китай и Япония. А какво получаваме ние? Имаме търговски дефицит с Китай“, заяви Тръмп по време на пресконференция в щата Айова.

„Трябват ни хора, които да знаят какво правят. В управлението на страната не са ни нужни деца“, добави политикът.

 

По време на избирателната си кампания Тръмп традиционно критикува външната политика на настоящия президент-демократ Барак Обама, в това число и тази по отношение на Русия.

 

По-рано претендентът за президентския пост на САЩ заяви готовността си за по-дълбоко ниво на отношения с Русия, припомня РИА Новости. Руският президент Владимир Путин приветства тези думи, като определи Тръмп за „абсолютен лидер в президентската надпревара“. По-късно Тръмп каза, че за него е голяма чест да чуе похвали от толкова уважаван човек като руския президент и повтори получилата от Путин положителна оценка теза за необходимостта от задълбочаване на двустранните отношения.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;