9 май a7Изострянето на геополитическите кризи — от Сирия до Либия — принуждава международната общност да преразгледа санкциите към Русия по повод Украйна, което ще се превърне в начин да се «хване най-влиятелният дипломатически играч» Владимир Путин, пише американската агенция Bloomberg.

 

В статията се подчертава, че в последно време много високопоставени чиновници от САЩ и страните от ЕС предлагат «да се общува с Русия по допирните точки».

 

«В последно време се наблюдават ясни сигнали на умиротворяване. Все едно страните започват все по-ясно да лансират идеята за регулиране на текущия геополитически безпорядък»,  цитира агенцията главния стратег на развиващите се пазари Саймън Кихано-Еванс от Commerzbank AG.

 

В същото време, отбелязва агенцията, Русия никога не е била изключена от преговорния процес по основните международни проблеми, защото Европа има отдавнашни икономически връзки с Москва и търпи загуби от дипломатическата криза.

 

Разширяването на сирийската криза изтласква украинската проблематика от дневния ред на европейските държави, защото ЕС се сблъсква ежедневно с «тълпи от мигранти», пристигащи от Сирия.

«Украинската криза повече няма да бъде единственото определящо условие за политиците», — констатира агенцията.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;