ИДВ САЩ е задържан 23-годишният Сами Мохамед Хамзех в Милуоки, обвинен е в подготовка на атака на масонски храм в щата Милуоки, съобщиха американските медии.

Агенти под прикритие продали на кандидат-терориста няколко автомата, а по-късно му предявили обвинение за незаконно придобито оръжие и неговото съхраняване.

 

Американските спецслужби се усъмнили в Хамзех през 2015 г. Започнало наблюдение, което установило, че той има намерение да извърши цяла поредица от терористични атаки над израелски военни на западния бряг на река Йордан. В процеса на наблюдението се установило, че Хамзек се отказал от идеята.

Тогава терористът избрал новата си цел —  масонски храм в Милуоки, защото атаката там му се сторила по-лесна, а и била придружена с по-малко разходи.
Хамзек посетил храма на 19 януари, проучил постройката и направил план за действие, но не успял да го изпълни, съобщи Fox6.
Американските медии твърдят, че вербуването на екстремисти е все по-актуален проблем в страната. В същото време арестите на хора, свързани с терористична мрежа, са непрекъснати в САЩ. Само преди месец в Сан Бернардино бе извършен терористичен акт, който отне живота на 14 души.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;