Украйна -85Постановлението за разширен списък със забранени на територията на Украйна стоки от Русия влиза в сила на 3 февруари, съобщиха от пресслужбата на държавната фискална служба на Украйна.

„Разширеният списък бе утвърден с постановление на Министерския съвет на Украйна номер 28 от 20 януари 2016 година. Постановлението е обнародвано на 23 януари 2016 година. (Постановлението — ред.) влиза в сила 10 дни след обнародването му, от 3 февруари“, предаде съобщението на пресслужбата РИА „Новости“.

Съгласно постановлението, в разширения списък попадат: стар лук, зелен чай, готова или консервирана риба, хайвер от есетрови и други риби, бял шоколад, дражета и аналогични сладкарски изделия във вид на дражета. Освен това в списъка влизат сладкарски изделия във вид на дъвки или желе, включително мармалад и шоколадови бонбони, съдържащи алкохол, корнфлейкс, житни култури (освен царевица) във вид на зърно, гранули или обработени по друг начин (с изключение на едро и фино смляно брашно, зърнени храни).

В сряда правителството на Украйна взе решение за включването в списъка на допълнителни над 70 стоки, забранени за внос в страната от Русия.

По-късно министър-председателят на страната Арсений Яценюк заяви, че министерският съвет на Украйна възнамерява да разшири списъка с физически и юридически лица, които ще бъдат засегнати от санкциите.

Тагове: ; ; ; ; ;