Пореден скандален случай в Черна Гора за преследване на свободни журналисти, несъгласни с налагания от правителството на страната  прозападен курс.

 

Популярния черногорски сайт ИН4С, известен с опозиционните си и  АНТИ-натовските позиции, алармира, за постъпила заплаха от Министерството на Отбраната за публикуването на материал на  News Front на заглавната си страница.

 

 

 

 

17

 

 

Припомняме, че всички редакции на News Front следят от близо ситуацията в Черна Гора и излъчват на живо антиправителствените и антинатовски демонстрации на черногорци.

 

 

След излязлата публикация в черногорската медия, нашия сайт също беше подложен на няколко  DDOS-атаки.

 

Изглежда с показването на обстановката в Черна Гора, протестите на народа срещу властта, която се опитва да въвлече страната в Нато, живо сме закачили интересите на тези, които не искат истината да излиза и налагат ограничения в свободата на словото.

 

 

В текста, който предизвика такава остра реакция, и последвалите заплахи, се казва, че примиерът на Черна Гора Мило Джуканович трябва да бъде арестуван, след встъпването на страната в Нато, като доказателство —  приложени документи от мисията на Подгорица при Алианса.

 

 

18

 

 

 

В официалното писмо от Министерството на отбраната на Черна Гора, което колегите от  ИН4С получиха и публикуваха на сайта си, се казва че представените документи в материала са » фалшификация» ,  а фактите са «изфабрикувани «. 

Също така в заплашителното писмо до редакцията на сайта се казва, че Министерството на отбраната, правителствените структури и коллеги от «партньорските страни от  Нато»  ще предприемат «мерки» при подобна проява на » деструктивна активност» срещу Черногорската власт.

 

 

 

Напомняме, че Черна Гора не е член на Нато ( и според мнението на народа не желае да става), в такъв случай как структурите на Нато могат да вземат мерки, още повече по отношение на работата на средставата за масова информация. Явно заплашителния текст от Министерството е инспириран именно от структурите на Нато, и без да иска самото Министерство на отбраната признава за тяхното влияние в страната с такова писмо.

Което е ярък пример за това, че колкото повече въвличат Черна Гора в евроинтеграционните процеси, толкова повече намалява демократичността в отношението на държавата към медиите.

Или още повече- структурите на Нато не обичат да виждат информация, която показва АНТИ-натовско настроение, и много силно се дразнят когато някой си позволи да показва подобни неща.

 

Главният редактор на  ИН4С Гойко Раичевич публикува и своя отговор на писмото от Министерството.

 

» Призовавам Ви да обясните, кои са тези «партньорски страни от НАТО», към които ще се обръщате за помощ за да подтиснете всяка проява на критика и мисъл, вървяща в разрез с вашето безумно и тоталитарно намерение да завлечете на сили страната ми в НАТО?-  се казва в текста на възмутения журналист.

 

 

В защита на опозиционния ресурс се изказа черногорския политик Милун Зоговия, представител на Демократично-народната партия. По негово мнение, заплахата, която е получила медията  ИН4С е поредното доказателство за тоталитарността на режима в Черна Гора.

 

Активна атака е започнала и срещу сръбската редакция на международна агенция News Front, където първоначално на 23 януари 2016 година беше публикуван въпросния материал с приложените документи.

 

Именно заради проявеният натиск, и опитът истината да бъде спряна, редакциите на News Front ще продължат да ви информират и да показват истината.

Благодарим на всички наши читатели, които ни изпращат своите сигнали, снимки, мнения, с което заедно успяваме да противостоим на фронта на  информационната война.

 

 

Българска редакция News Front.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;