ДНР 1Съветникът на Порошенко Олег Медведев съобщи, че само 20 % от украинците искат да се избавят от Донбас. Това той написа в профила си във Фейсбук.

 

«Ура-патриотизмът и войнствените призиви «до победен край» най-лесно се виждат от парламента чрез депутатските имунитети — имунитети от мобилизация. Под покрива на Върховната рада бойното поле се вижда като на кино, липсва само попкорн. Играят си на войничета. Тези, които в името на евтин PR торпедират Монск, знаят, че каквито и да са последствията, те няма да заминат на фронтовата линия и няма да заменят депутатските си мандати за военна карта. Топло им е на душата, когато измъкват горящите въглени с чужди ръце», — напада всички недоволни от Минските споразумения съветникът на президента.

 

«Възобновяването на бойните действия в Донбас с риск това да се превърне в значително по-мащабен сблъсък с Русия, е само едно от двете вероятни последствия от опасния депутатски пиар. Другият вариант — това е дълбоко и необратимо замразяване на конфликта. Разбира се, когато се е стигнало дотам, то е по-добре да се замрази, отколкото да се разпали. Но и при двата случая ние губим окупираните райони завинаги. Около 20 %, според допитванията, считат, че за  нас е по-добре да се избавим от Донбас», — пише Медведев.

 

Олег Медведев е роден в Луганска област.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;