Министърът на отбраната на Русия генерал на армията Сергей Шойгу връчи държавни отличия на моряците от атомния ракетоносец » Александър Невски».

 

 

Руската атомна подводница със стратегическо значение  » Александър Невски» е въведена във въоръжението на РФ през 2013 година. Родена в корабостроителницата «Севмаш», град Северодвинск,  подводницата е достоен представител на стратегическите ядрени сили на Русия.

 

 

2

 

 

 

На тържествената церемония по връчване на държавните отличия на моряците генерал Сергей Шойгу, припомни знаменателното събитие  за историята на подводните сили от Тихоокеанския флот- влизането в състава на подводните сили на подноводницата от ново поколение- атомния ракетоносец » Александър Невски».

 

 

 

» Техника от такъв клас, ще залегне в  основата на ядрената ни триада. При създаването й са използвани последните достижения на военно-техническата мисъл, за това, от изключително значение е, такова страшно оръжие, да бъде в надеждни ръце»- подчерта генералът.

 

 

 

 

4

 

 

Сергей Шойгу благодари на военнослужещите за високия професионализъм и верността към войнския дълг, като им пожела крепко здраве и успешна служба, връчвайки на капитан 3 ранг Александър Москаленко орден » За заслуги към отечеството» II степен.

 

 

 

3

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;