Министърът на външните работи на Руската Федерация Сергей Лавров, съобщи, че Русия не смята да се отказва от избрания курс на водене на политика за стабилизиране на световната обстановка, опирайки се на нормите в мждународното право, и защитавайки интересите и правото на свободен избор на всеки народ.

 

 

7

 

 

В посланието си по време на Международните рождественски образователни чтения, външният министър на Русия подчерта, че появата на опасни кризисни точки и нарастващата конфликтност, се дължат на това, че някой държави се опитват да натряпят или заставят други народи, да приемат чужди, несвойствени за тях традиции, модели за развитие, ценностни ориентири, без въобще да се съобразяват или да отчитат техните национални особености. В частност, ситуацията в Близкия Изток и в Северна Африка нагледно демонстрират до какво може да доведе такова поведение.

 

 

 

Повсеместната дестабилизация, изисква максимално да се обединят и сплотят усилията за решаване на основните проблеми в съвременния свят.  Имайки предвид международното право и осигуряването на свободен избор за всеки отделен народ, Русия ще продължи да държи курса за постигане на стабилизация в света.

Като също така, в тази връзка ще продължи активното уважително сътрудничество между ключовите световни религии, култури и цивилизации.

 

Грамотно, отговорно и адекватно заявление от страна на Русия- все пак някой трябва да държи света да не падне от лудата въртележка, на която се опитва да го завърти САЩ, пропускайки теми за стабилност, мир и международно право.

 

Докато САЩ забърква каши и просто стреля на поразия ( в предварително подготвена информацинна среда- спомнете си «миротворческите» операции или ударите на Нато по света- например бомбардировките в Югославия през 1999, извършени от авиацията на Нато ( без значение под какъв предлог- важното е, че всички се вързаха) цели 78 дни-( представете си всеки ден колко хора са загивали), в американския щаб този масов разстрел и изтребление на хора,  носи нежното име операция » Благородна наковалня»- благородно, и оригинално.

 

 

Съвсем по американски. И докато САЩ гърмят навсякъде, защото пък искат и могат, Русия се опитва да запази мира, и САЩ нацупени, че някой им спира игричките на бомби,  почват да обясняват, че агресорът е Русия. Въвеждат санкции, пускат в ход всички възможни инструменти, да обясняват на света, как Нато е мир и добро, и как всички страни от Европа и Балканите трябва да влязат във военния блок- за всеки случай…( защото на тях (САЩ) много им се стреля, и без значение къде: Ирак, Либия, Сирия,  Украйна- стига да не е на тяхна земя, и да има публика).

 

И нобелова награда за мир за Обама! И гейовете да се женят — и бомби, бомби, нефт и власт- американската мечта и холивудска извратеност- продукция снимана от САЩ. / бездарно и с много ефекти/

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;