Бежанци 43Случаите на нападения над жени в Европа показаха, че много от бежанците не са готови да живеят по европейските правила, затова в много страни властите се опитват да помогнат на мигрантите да се адаптират. Във Финландия, например, предлагат на мигрантите да преминат през специални курсове, на които се разясняват правилата за общуване с жените, пише ВВС.

 

«Във Финландия не можете да си купувате жени. Жената ще бъде ваша жена само тогава, когато тя поиска това, защото тук жените са равни на мъжете», — разяснява на слушателите преподавател.

 

«Можете да отидете на дискотека с жена, но, ако тя танцува покрай вас и е с къса полата, това не означава, че тя иска да прави с вас секс», — добавя педагогът.

 

В Норвегия частната компания Нero също е разработила курсове за бежанците, където им обясняват, че целувката или оголените рамене не са знак, че момичето ви кани в леглото, съобщава AFP.

«Целта на курсовете е да се поговори за възможните рискови ситуации, които водят към изнасилвания и сексуална агресия», — казва един от преподавателите в курсовете.

«Трябва ни вашата помощ, за да се научим заедно да не допускаме подобни ситуации», — казва един от служителите в компанията на бежанците.

Тагове: ; ; ; ; ; ;