Войската на Башар Асад върна под свой контрол сирийския град Ар-Рабиа, в който живее гражданинът на Турция Алпаслан Челик, съпричастен към убийството на руския летец Олег Пешков, предаде Hürriyet Daily News.

 

Както твърди изданието, освен правителствената армия в града се намират военни от Русия, които издирват турския боец и се надяват да му отмъстят.

 

Военнослужещи от Русия издирват предполагаемия убиец на летеца на Су-24, свален от турските ВВС през ноември миналата година, твърди Hürriyet Daily News, позовавайки се на руски медии.

 

Гражданинът на Турция Алпаслан Челик, който призна, че е отговорен за убийството на пилота Олег Пешков, и групата му се  намират в сирийския град Ар-Рамиа, който неотдавна бе заввзет от бойците на правителствената армия.

 

Както отбелязва изданието, информацията за присъствието в превзетия град на руски офицери, които издирват Челик, е потвърдена от Сирийския център за мониторинг на правата на човека.

 

В заснетото след унищожаването на самолета видео убиецът мотивира постъпката си с това, че Пешков в продължение на 5 години е хвърлял бомби върху неговите «братя туркмени».

Вестникът припомня, че Москва по-рано е обвинила Челик за смъртта на руския летец и е настоявала Анкара да го арестува заедно с неговите идейни сподвижници.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;