Франция ще настоява за отмяната на икономическите санкции по отношение на Русия, това заяви  френският министър на икомиката Емануел Макрон.

» Целта, която ние с вас споделяме е, осигуряването на възможност за сваляне на санкциите, в случай на реализация на Минските споразумения»- заяви министърът.

 

 

screenshot 2016-01-26 001

 

 

Припомняме че, споразуменията за мир подписани в Минск нееднократно се нарушават от страна на киевските власти, за което сигнализират както представители на ДНР и ЛНР, така и докладите на ОССЕ.

САЩ и Европейския Съюз въведоха санкците през пролетта на 2014 година, във връзка със събитията в Украйна, и заради присъединяването на Крим към Русия.

След въведените санкции, голяма част от европейските лидери признаха, че от тях страдат самите европейски държави. Лятото на 2015 беше белязано от масови протести в различни страни членки, които настояваха за отмяната им, заради големите загуби за икономиката на страните.

 

За отмяна на санкциите е необходимо всички страни-членки на ЕС да гласуват за, и въпреки че, голяма част от членовете се изказват срещу санкциите, Европа е заставена да ги поддържа в интересите на САЩ.

 

 

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ;