EС иска да се затвори от мигрантите за две години

Кале ФранцияМинистрите на правосъдието и вътрешните работи на ЕС се обърнаха към Европейската комисия с молба да предприеме мерки, позволяващи на страните им да се справят с притока на мигранти.

Такова обръщение еврочиновниците приеха на спешната среща в Хага. Според действащите правила, държавата, която се намира в Шенгенската зона, има право да затвори границите си за срок до шест месеца, но министрите изискаха в Хага този период да бъде увеличен до две години.

 

Въпросът ще се обсъжда в Европейската комисия. На срещата също се обсъждаха мерките за охрана на външните граници на ЕС. Някои от участниците заявиха, че икономиката на отделните страни в ЕС може да не издържи на притока на мигранти и ще се нуждаят от външна помощ.

За последната година в Европа пристигнаха над 1 милион мигранти. Болшинството то тях са бежанци. Мигрантите продължават да пристигат с хиляди, бягайки от войните и въоръжените конфликти в Африка и Близкия Изток.

 

По-рано премиерът на Полша Беата Шидло заяви, че страната й е приела около 1 милион бежанци от Украйна. Това заяви тя по време на дебатите в Европарламента. Тя подчерта тогава, че Полша вече се е сблъскала с миграционния проблем. Отбелязваме, че Беата Шидло пристигна в Страсбург, за да убеди европейските политици, че реформите, които провежда правителството й, не заплашват демокрацията в държавата.

Коментари:

Зареждане ...