Лиза Германия ce6Стотици рускоезични жители проведоха в редица немски градове протести, насочени срещу насилието от страна на чужденците, които, според участниците в мероприятията, се наблюдават в страната. Повод за излизане на улицата стана предполагаемият насилнически акт над 13-годишното момиче в Берлин, който факт полицията в Берлин многократно опроверга.

Протест Берлин руснаци ngi

В Аугсбург на протест, според съобщения на полицията несъгласуван с властите, са излезли около 200 човека. Събралите се, отчасти говорещи на руски език, настоявали за защита на «немските и християнските ценности». В речите звучали обвинения по адрес на «агресивно настроените» бежанци». Аналогични протести е имало в градовете Елванген, Нюрнберг, Билефелд, Ерланген, Ансбах и Нойщадт, където се събрали от 40 до 500 участници.

В някои градове протестите протичали под лозунги и транспаранти. В Билефелд участниците държали в ръцете си плакати с надписи «Мир за нашите деца», «Спрете насилието» и призиви към канцлера на Германия Ангела Меркел да подаде оставка. Според събралите се, министърът на вътрешните работи на Германия Томас де Мезиер трябва «да се събути и да направи нещо».

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;