Миграционната криза, която изведнъж  връхлетя Европа, съвсем не е случайно явление.

Новото преселение на народите, както все по-често европейските средства за масова информация наричат задълбочаващата се криза с бежанските потоци, дойде именно в момента, в който САЩ  започна все по-настъпателно да разширява военното си присъствие в различни точки на планетата, и все по на Изток.

 

 

Позабравеното понятие за Студена война доби нови измерения, а информационната пропаганда с антируска насоченост става все по-ожесточена. Просто така? Дали?

 

1

 

 

И ако се вгледаме в европейската драма и кризата с бежанците, не без основание ще видим, че  появата й е добре подготвен сценарий, който се изпълнява по план – планът включва два основни момента : дестабилизация на Европа, насаждане на масова психоза и страх, и съответно овладяването на Европа.

 

 

Инструментариум  на хибридната война. Едва ли секретните отдели на ЦРУ и други чужди ведомства получават космическо финансиране, просто за да седят мирно. Подобен план е плод на многогодишни разработки и целенасочени действия, които целят постигането на конкретен резултат. Въплатяване на теорията в практика.

 

 

За обикновените хора всичко това, изглежда съвсем неочаквано и шокиращо ( пример * внезапно разразилата се мигрантска криза, световната терористична заплаха и медийния мега проект ИДИЛ, военните конфликти  и въоръжаването, цените на нефта, рязкото влошаване на икономиката в различни страни, изместване на ценностите с пропаганда показваща моралните отклонения в обществото, като нещо нормално, това и много други елементи от нашето съвремие имеет своята роля в процесите, които протичат в момента).

 

 

Така че, темата за световни конспирации, съвсем не идва от въздуха. Голямата игра в голямата политика ползва богат арсенал от инструменти, специални отдели, департмаенти и служби работят за осъществяването на такива цели- и единствения шанс на човечеството и на обикновения  човек, е възможността да разбира истината.

 

 

2

 

 

 

Колкото и да са сложни игрите, истината е базирана на простички неща: добро и зло, живот и смърт, мир и война. И докато човек помни тези прости неща, докато пази основния морален код, че независимо от прогреса на човечеството в научен, военен, технократичен план: най-висшата човешка ценност остава Живота, човешкия живот.

 

 

Днес в новото противостояние между Великите сили- а именно САЩ и Русия, всички ние се явяваме участници в диалога, кое ще победи- амбициите за геополитическо надмощие, или правото на живот на хората ( най-висшото право). За това, трябва да умеем, да се вглеждаме чисто човешки в нещата.

И да казваме истината. Истина ли е, че Барак Обама е носител на Нобелова награда за мир?- за това, че получи наградата-да,  истина е. А така ли е в действителност? Елементарен, но много показателен пример, понятен за всички. Защото колкото и да обясняваме, че черното е бяло- не е така.

 

През цялото цивилизационно развитие на света, човечеството се люшка между избора си за Добро и Зло- непреходни и неотменими категории, оставащи винаги неизменни.

 

И само стремежът към Доброто, ни дава шанс да оцелеем във времето, като човеци, като хора.

 

 

Българска редакция News Front.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;