Украйна -85Украинците са примамвани на служба в армията чрез обещания за пари, униформа, 4-кратна храна, социален  пакет и дори перспектива да попаднат в мироопазващите войски на НАТО.

 

В момента главната задача на военните отделения в Украйна е набирането на кандидати за армията.

Приемат се мъже по договор. Дори на сайта на Министерството на отбраната се появи съобщение: «Работа за истински мъже». Набират  мъже за сухопътните, военно-морските и въздушните войски.

 

«Заплатата е 7-12 хиляди гривни, 8-часов работен ден, четири наряда в денонощието, след които дават почивни дни. Възможност да участваш в мироопазващия контингент на НАТО, където заплатата е 1-1.2 евро на месец».

 

Обещават и безплатна храна 4 пъти на ден. Други военни части предлагат отпуск от 45 дена, медицинско обслужване, санитарно-курортно лечение, възможност за получаване на висше образование задочно по време на военната служа  и влизане в списъка за получаване на апартамент.

Видно е, че откликът на съобщенията за набиране на войска не е голям, затова военните командири започнали лично да звънят на потенциалните кандидати.

 

«Неотдавна позвъниха на майка ми и ми предложиха да подпиша договор за влизането ми в армията. Предложиха ми договор за 7 хиляди гривни, военна униформа, храна, социален пакет. Уверяваха ме, че ще стоя в комендантството и в никаква зона на АТО няма да ме изпратят», — съобщи украински младеж.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;