Джон Кери Порошенко 2Заявлението на президента на Украна Порошенко, че гласуването за децентрализацията трябва да бъде предшествано от»дълъг период» на пълна тишина в Донбас, е насочено към торпилиране на минските съглашения, счита заместник председателят на комитета на Държавната дума в Русия по международните въпроси Александър Романович.

В интервю за украински телевизии Порошенко заяви, че гласуването по конституционните промени в частите за децентрализацията трябва да бъде предшествано «от дълъг период» на пълна тишина.

 

«Президентът Порошенко прави много изявления, не само той, но и представителите на различните власти, на различните министерства…Всичко те са насочени към това да спрат изпълнението на минските съглашения», — каза за РИА Новости Романович.

 

Според него, изявлението на Порошенко е насочено също «към торпилиране на минските съглашения и в крайна сметка към вменяване вина на Русия».

«Абсолютно очевидно е, че щом се появи прогрес при изпълнение на съглашенията, така наречената подкрепа на Запада към режима в Киев ще се намали», — добави депутатът. Затова, според него, Киев е заинтересован от наличието на тлеещ конфликт в юго-източна Украйна.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;