Египет Суецки канал dcdМинистърът на промишлеността и търговията на Египет има намерение следващата седмица да подпише в Кайро с колегата си от Русия договор за създаването на руска промишлено-индустриална зона в региона на Суецкия канал, обяви в неделя от египетското министерство.

«Ще бъдат подписани редица документи, най-важният от които е за създаването на руска промишлено-индустриална зона в района на Суецкия канал, а също споразумения между Руския фонд за преки инвестиции и редица египетски банки за финансиране  на инвестиционни проекти», — допълниха от офиса на египетското министерство след срещата с посланика на Русия в Египет Сергей Кирпиченко.

 

В съобщението се казва също, че руската делегация ще бъде съпроводена от представители на 60 руски компании. Планира се провеждането на руско-египетски бизнес-форум.

По-рано президентът на Египет Абдел Фатах ас-Сиси заяви, че страната му разчита в най-скоро време да предприеме практически стъпки по създаването на руска промишлено-индустриална зона в региона на Суецкия канал.

 

Тагове: ; ; ; ;