25 януари- На специално заседание парламентът на Черна Гора ще гласува вот на доверие на правителството на Мило Джуканович.

В същото време напрежението расте, а антиправителствените протести с искания за оставка не стихват.

Днес се очаква поредния масов протест, с начален час 12:00, пред сградата на Парламента.

 

 

63

 

 

 

Протестната демонстрация се организира от активисти на  » Демократичен фронт» и днешната акция е свързана с гласуването на вота на доверие към кабинета на Мило Джуканович. За да остане на власт действащото ръководство трябва да събере минимум 41 гласа.

Правителствената коалиция е представена от 44 депутати в парламента, 5 от които членове на Социал-демократичната партия, които заявиха че нямат намерение да гласуват доверие на правителството.

 

По предварителни оценки, на централния площад се очаква да излязат  няколко хиляди недоволни от режима на Джуканович.

 

 

Вчера 24 януари, се състоя предварителна демонстрация, на която лидерите на Демократичен Фронт раздодаха картончета за гласуване на протестиращите, за да изразят своето отношение към черногорските власти.

 

 

От края на миналата година протестите в страната не стихват, серия протестни демонстрации организирани от опозицията срещу политиката на Мило Джуканович и срещу встъпването на страната в НАТО.

Протестиращите настояват за оставка на Джуканович, който пък не иска да слиза от властта и заявява, че не вижда основания за оставка.

 

 

Очаквайте подробности по темата, редакциите на News Front ще излъчват на живо от мястото на събитието.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;