ПАСЕ _cШефът на комитета по международни отношения към Държавната дума на Русия Алексей Пушков препоръча на ПАСЕ да се занимаят с въпросите за бежанците в страните от ЕС и ситуацията в Украйна, а за Русия временно да забравят.

«ПАСЕ трябва временно да забрави за Русия. Нека се заеме с Украйна, с бежанците и с атаките над жените», — написа Пушков.

 

Той също коментира думите на председателя на ПАСЕ Анн Брасер, която подложи европейските страни на критика заради отказа им да приемат бежанци, отбелязвайки, че степента на адекватността на организацията си останала на такова ниво, на какво е била и по-рано.

По-рано в понеделник зампредседателят на руската делагация Леонид Слуцкий заяви, че Русия е взела  решение да не участва в зимните сесии на ПАСЕ. Според него, Русия ще се върне в Страсбург само при равноправни права, когато се гарантира връщането на всички пълномощия на делегацията, които бяха отнети през януари 2015 година.

Председателят на ПАСЕ Анн Брасер заяви, че отказът на руската делегация да участва в зимната сесия на ПАСЕ автоматично анулира нейните пълномощия за цялата 2016 година.

Тагове: ; ; ; ; ;