Джон Кери 91dДържавният секретар на САЩ Джон Кери увери, че отношенията между Вашингтон и Ер-Рияд са станали още по-здрави, а сътрудничеството между двете страни няма да позволи «на нито една страна в региона» да има ядрено оръжие.

 

Държавният секретар на САЩ Джон Кери увери властите на Саудитска Арабия, че между двете страни се запазват стабилните отношения, съобщи в неделя агенция Франс Прес.

 

«Ние имаме много по-здрави взаимоотношения, много по- ясен съюз, много по-крепка дружба с кралство Саудитска Арабия, отколкото когато и да било по-рано», — заяви в неделя Кери преди завършването на 24-часовата си визита в Ер-Рияд.

 

Според Кери, нищо не се е променило в отношенията между САЩ и Саудитска Арабия, защото сътрудничеството между двете държави няма да позволи на нито една страна в региона да има ядрено оръжие.

«Ще продължим да работим в региона с нашите приятели и съюзници», — подчерта американският политик.

 

Държавният секретар на САЩ Джон Кери по време на посещението си в Ер-Рияд в събота се срещна с краля на Саудитска Арабия и с министъра на външните работи на кралството Адел Ал-Джубейр. Страните обсъдиха сирийската и йеменската кризи, а също подготовката за преговорите по сирийското регулиране в Женева.

Кери проведе среща и с координатора на върховния комитет на сирийската опозиция Рияд Хиджаб.

Тагове: ; ; ; ; ;