Днес 24 януари, в столицата на Черна Гора, Подгорица се очаква поредния антиправителствен протест с обявено начало 19:00 часа. 

 

Редакциите на News Front ще излъчват на живо от мястото на събитието.

 

 

Този път протеста е свързан с предстоящото гласуване за вот на доверие на правителството на Мило Джуканович, което ще се състои в понеделник.

 

 

9

За да остане   управляващото правителство на власт, е необходимо не по-малко от 41 депутати да гласуват доверие. Правителствената коалиция в парламента е представена от 44 депутати, 5 от които членове на Социал-демократичната партия, които съобщиха, че нямат намерение да гласуват доверие на правителството.

 

 

От есента на миналата година протестите в Черна Гора не стихват. Недоволството на гражданите тлее години наред, и даже десетилетия,  но поводът за началото на планомерно растящото улично опозиционно движение, стана жестокото разгонване на протестиращи срещу встъпването на страната в НАТО, в края на октомври.

 

 

От тогава протестните вълнения обхванаха с нова сила Черна Гора, която смело се бори за отстояването на интересите. Антиправителствените и антинатовски протести продължават и този път народът няма да отстъпи.

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ;