Доналд Тръмп ereВ предизборния клип на претендента за поста президент на САЩ, милиардерът Доналд Тръмп са използвани кадри с руснаци — ветерани от Втората световна война. Клипът е посветен на американските военни ветерани.

 

«Нашите ветерани са лекувани по-зле от нелегалните мигранти. Ако Тръмп стане президент, той незабавно ще прекрати това. С нашите ветерани ще започнат отново да се гордеят, да ги уважават», — се казва в предвизборния клип, който е вдигнат на страницата на Тръмп във Фейсбук.

 

На видеото се виждат руски ветерани със съветски ордени, медали и георгиевски лентички.

 

Тръмп има намерение да се кандидатира за поста президент на САЩ от името на Републиканската партия. По-рано стана ясно, че той е стабилизирал лидерството си в ключовия за републиканците в САЩ щат Ню-Хемпшир. Тръмп изпреварва съперниците си от Републиканската партия с 20 %.

 

Известни са и положителните изявления на милиардера по адрес на президента на Русия Владимир Путин. Това от своя страна предизвиква съперниците му в непрестанни опити за неговата дискредитация.

 

Например, един от участниците в американската президентска предизборна кампания от страна на демократите — бившият губернатор на щата Мериленд Мартин ОМели заяви, че изказванията на милиардера са фашистки. Тръмп яросто размени обиди с Джеб Буш.

 

Абсолютен фаворит в президентската избирателна кампания от страна на демократите е Хилъри Клинтън. Нейни съперници по партия са сенаторът Бърни Сандърс от щата Върмонт и бившият губернатор на Мериленд Мартин ОМели.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;