22 януари, Даниловград, Черна Гора продължава битката срещу встъпването на страната в Нато.

 

Граждани, представители на различни обществени и  политически организации, духовници от Сръбската православна църква се събраха в културния център на Даниловград на събрание-дискусия срещу влизането на страната в агресивния военен блок, организирано от Демократична народна партия (ДНП).

 

 

1

 

 

 

На 2 декември 2015  Черна Гора получи покана за влизане на страната в Нато, за да стане 29 член на военния алианс.

 

 

Йенс Столтенберг генералния секретар на Нато обявява решението за  историческо, и в красивата пауза се посипват аплодисменти в Централата на Брюксел.

 

7

 

 

 

Като бомбардировките над Югославия през 1999, които Нато посипа. 78 дни посипване- с бомби, без красиви паузи.

 

 

Жени, мъже, деца, възрастни хора, домове, болници, църкви, детски градини, училища- страната им, земята им, родината им, животът им….се оказват под «миротворческите» бомби на Нато. До откат. Мощно и безпощадно 11 държави-членки на Нато започват да сипят бомби.

Американския щаб на Нато нарича касапницата, операция » Благородна наковалня». 

 

Ударите започват на 24 март и продължават до 11 юни 1999 година, докато падат бомбите, медиите разказват как Нато спасява Югославия от престъпления срещу човечеството. ИДИЛ пасти да ядат.

 

 

 

4

 

 

 

Поканата на Нато към Черна Гора буквално бръкна в раните и душите на черногорци. Думата покана в случая, е съвсем неуместна ( поканата предполага и възможност да откажеш), тук по-скоро става въпрос за неприлично предположение без право на избор. Радостта и желанието на г-н Столтенберг да присъеди Черна Гора към Нато е дори малко зловеща- след отправената покана народът излезе на масови протести за да заяви своето отчаяно, твърдо и категорично НЕ, а  г-н Столтенберг и компания усмихнато настоява, въпреки протестите.

 

 

 

1

 

 

Съучастието на управляващата власт за въвличане на страната във агресивния военен блок въпреки волята на народа, предизвика антиправителсвени демонстрации и черногорци нямат намерение да отстъпят повеждайки отчаяна борба срещу агресията на Нато и предателството на Джуканович. 

 

Достойната, смела и отчаяна борба на Черна Гора продължава, на 24 и 25 януари предстоят поредните антиправителствени протести в столицата Подгорица.

 

 

Българска редакция News Front.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;